Utgått: Outwell Montana 5P 2018

Art.nr
OAS110581

Premiumtält som passar familjer eller sällskap på upp till fem personer. Kraftig duk, stålstänger kombinerat med extra stor sovkabin, stora panoramafönster och en imponerande takhöjd på 220 cm ger en fantastisk komfort.


OBS: Outwell Montana 5P 2018 har utgått och är ersatt av Outwell Montana 6P 2019 som ni hittar här.

Slut för säsongen
Slut i lager
 
-22%

Antal personer: 5
Antal sovrum: 2
Takhöjd: 220 cm
Golvyta: 20,5 m²
Vikt: 35 kg

Premiumtält med stålstänger

Montana 5P är ett exklusivt familjetält med fantastisk prestanda, extra rymlig sovkabin, bra skydd mot morgonsolen, stora panoramafönster och en imponerande takhöjd på 220 cm. Det i kombination med stålstänger, en kraftig duk samt dess många komforthöjande egenskaper gör det till ett tält för de som inte vill kompromissa på sitt boende på campingplatsen.

Outwell Montana 5P

 • Extremt stabilt: testat upp till vindar på 28 m/s
 • Rymligt allrum med stora panoramafönster och en takhöjd på 220 cm
 • Extra lång sovkabin (250 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggen går att öppna upp för att skapa ett stort rum
 • Värmereflekterande duk över sovdelen håller nere både ljus och värme i sovkabinen
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar ytterligare effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Regnskyddad sidoingång med dubbla dörrar och ett separat golv som enkelt går att torka eller rengöra. Perfekt för skor, leksaker etc.
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar
 • Förseglat golv skyddar mot insekter, vind och smuts
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen. Lampkabelfästen och krok för taklampa i allrummet
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Nätfickor för förvaring på utsidan av sovrummen samt i sovrummen
 • Dörrmatta, två raka stänger för att använda dörren som solskydd samt reparationskit ingår
 • Tältet har en väska med hjul, stängerna förvaras i en separat väska för enklare hantering


Om Outwell Montana 5P

Outwell Montana 5P är ett familjetält anpassat för familjer eller sällskap på upp till fem personer, men vi rekommenderar det även för familjer med två barn då lite extra utrymme i sovrummen ger extra plats för packning och lite bredare sängar. Det värmereflekterande taket ovanför sovkabinen, kombinerat med att själva kabinen både är rymligare än på vanliga tält samt har mindre ljusgenomsläpp ger en riktigt bra sovkomfort i tältet. 

Ett förseglat golv sytt till yttertältet skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Detta kombineras med ett stort allrum med panoramafönster som ger ett bra ljus i tältet. Med andra ord så oavsett väder finns det utrymme för att sova, äta och umgås till en riktigt hög komfort.

Kombinationen av stålstänger, en kraftig duk samt en unik konstruktion på tältlinorna gör att tältet klarar vindar upp till orkanstyrka (28 m/s). Stålstängerna är dessutom bockade upptill för att skapa en större yta med ståhöjd i tältet.

Montana 5P har två öppningar från sidan och en framifrån. Den regnsäkra sidoöppningen på tältet gör att både sovdelen och allrummet blir enkelt tillgängliga medan den stora öppningen framtill öppnar upp tältet under varma dagar. Det ingår även två raka stänger som går att använda för att använda dörren som ett solskydd. Sidoingången har dubbla dörrar och ett löstagbart golv mellan dörrarna vilket gör den perfekt för förvaring av skor och annan utrustning som man inte vill ta in i tältet. Alla dörrar är utrustade med myggnät för att möjliggöra ytterligare ventilation. Perfekt för riktigt varma dagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. 


Allrummet
Allrummet är rymligt med en imponerande takhöjd på 220 cm och de stora tonade panoramafönstren håller värmen nere och minimerar insynen samtidigt som de ger en ljus och trevlig innemiljö. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. Allrummet går även utmärkt att möblera och använda som matplats.

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i två sovrum (2+3). En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Royal Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra utrymme att röra sig i sovrummet. Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum.

Kombinationen av den reflekterande ytan på yttertältduken med ett kraftigare mörkt tak på själva sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. Vill man å andra sidan öka ljuset i sovrummet har det fönster som sitter högt placerade som kan öppnas för att släppa in ljus utan att ge insyn.

Sovkabinen är delbar så om man bara använder den ena kan man plocka bort den andra så får man ett extra utrymme för umgänge eller förvaring.
Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är behandlad med flamskyddsmedel. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Innertältet är förmonterat vid leverans och behöver inte lossas när tältet packas ihop. Samma längd på samtliga bärande stänger och markpinnar som är färgmarkerade förenklar monteringen.MonteringsinstruktionSpecifikationer
Varumärke Outwell
Antal Personer 5
Golvyta ca 20,5 m²
Förseglat golv Ja
Sovkabin Värmereflekterande duk och tak som minskar ljusgenomsläpp
Takhöjd 220 cm
Packmått Tält: 78 x 40 x 42 cm, Tältstänger: 76 x 20 cm
Packvikt 35 kg (Tält: 22,5 kg, Tältstänger 12,5 kg)
Stänger Stål/Hybrid
Stänger Stål 19-22 mm, Aluminium 9,5 mm (två stående stålstänger för sidoingången)
Tältduk Outtex® 6000 (100% polyester Oxford) med tejpade sömmar
Vattenpelare 6000 mm
Innertält 100% Polyester
Golv Double-coated 100% polyethylene (Vattenpelare 10,000 mm)
Flamskyddsbehandlad Ja
Tonade fönster Ja
Typ Tunneltält