Outwell Montana 6SA

Art.nr
OAS110592

Vinnare av ”Årets tält 2016” när utgivarna av engelska Camping Magizine utsåg sitt favorittält.

Ett fåtal kvar i lager! (Leveranstid: 1-3 arbetsdagar)
14 995 kr 18 495 kr
 
-19%

Antal personer: 6
Antal sovrum: 3
Takhöjd: 215 cm
Golvyta: ca 24 m² (exkl solskydd)
Vikt: 42,8 kg

Premiumfavorit med luftstänger

Tänk er att slippa använda tältstänger när ni ska resa tältet. Med prisvinnande Montana 6SA från Outwell är det möjligt. Det enda man behöver göra är att fästa tältduken på marken, pumpa upp de i tältduken integrerade kanalerna på ett enda ställe med den medföljande pumpen och sedan fästa tältlinorna och de enkla stängerna för solskyddet fram och sidoingången så är tältet klart för att flytta in i. Enkelt, smart och mycket snabbt. Oroa er inte heller för att det ska vara instabilt. Tältet är nämligen testat till att klara vindar ända upp till 28 m/s så oväder är inget som kommer att förstöra semestern eller åtminstone tältet.


Outwell Montana 6SA

 • Smart Air tekniken gör det extremt enkelt att resa/montera ned. Pumpa i en ventil för att resa hela tältet.
 • Väldigt stabilt: testat mot orkanvindar (upp till 28 m/s)
 • Stort soltak/regnskydd fram
 • Rymligt allrum med stora fönster i tre riktningar och en takhöjd på 225 cm
 • Extra lång sovkabin (250 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Två sovrum där mellanväggen går att öppna upp för att skapa ett stort rum
 • Värmereflekterande duk över sovdelen håller nere både ljus och värme i sovkabinen
 • Mörkt kraftigt tak i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Regnskyddad sidoingång med dubbla dörrar och ett separat golv som går enkelt att torka eller rengöra. Perfekt för skor, leksaker etc.
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Perfekt bra för semestrar i varmare klimat
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt i alla dörröppningar
 • Kabelgenomföring, lampkabelfästen och krok för taklampa
 • Nätfickor för förvaring på utsidan av sovrummen samt i sovrummen
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker
 • Pump med tryckmätare, reparationskit för tältduken samt dörrmatta ingår
 • Väska med hjul


Om Outwell Montana 6SA

Det uppdaterade Outwell Montana 6SA är ett sex personers tält med två extra långa sovrum, värmereflekterande tak över sovkabinen samt ett rymligt och ljust allrum. Familjetältet använder sig av Outwells Smart Air teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel montering. En kraftig tältduk på 6000 mm vattenpelare ger utöver en ökad slitstyrka även en bättre isolering mot både värme och kyla samt mindre prassel vid blåst. Den bakre delen av duken över sovkabinen har även en värmereflekterande yta vilken håller nere både värmen och ljuset i sovdelen.

Outwell Montana 6SA har tre öppningar, en på respektive sida och en framifrån vilket gör tältet väldigt flexibel med avseende på placering samt skapar bra möjligheter att lätt ventilera tältet under varma dagar. En av sidodörrarna har dessutom ett regnskydd och dubbla dörrar vilket ger ett litet extra rum som är perfekt för skor, leksaker eller annan utrustning som man inte vill ta in i tältet men samtidigt inte vill lämna ute. Perfekt för riktigt varma dagar eller för er som ska campa i länder med varmare klimat. Alla dörrar är utrustade med myggnät. En bra extra detalj är det stora sol/regnskyddet fram vilket gör tältet till ett av de mest komfortabla som vi har i vårt sortiment. I regn eller sol så kan man äta under det stora taket. Soltaket går även ta av via en dragkedja. Den höga komforten var också motiveringen då det fick priset ”Årets tält” när utgivarna av engelska Camping Magazine utsåg sitt favorittält för 2016.

Allrummet
Allrummet är rymligt med en takhöjd på 215 cm och de stora tonade fönstren håller värmen nere och minskar insynen samtidigt som de ger en ljus och trevlig innemiljö. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. Allrummet har gott om plats för möbler och utrusning.

Sovkabinen
Sovkabinen är uppdelad i tre sovrum med plats för tre i varje rum. En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Royal Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på. Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill samla hela familjen i ett stort sovrum.

Kombinationen av den värmereflekterande ytan på yttertältduken med ett tak på sovkabinen med mindre ljusinsläpp minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. Vill man å andra sidan öka ljuset i sovrummet har det fönster som sitter högt placerade som kan öppnas för att släppa in ljus utan att ge insyn.

Sovkabinen är delbar så om man bara använder den ena kan man plocka bort den andra så får man ett extra utrymme för umgänge eller förvaring.

Övrigt
Tältet har en ordentligt tilltagen ventilation som enkelt går att reglera för att få önskat luftflöde. Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Det har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Markpinnarna är färgmarkerade för enklare montering.


Air och Smart Air
Skillnaden mellan Outwell Air tält och Smart Air tält är att på Outwell Air får man pumpa respektive kanal för sig medan på Smart Air så är kanalerna sammankopplade så man bara behöver pumpa på ett ställe.

Frågor och svar Air/Smart Air
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,8 bar då det riskerar att förstöra kanalerna.

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata i Air tälten och separerade med ventiler i smart Air tälten. Så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med en silikonbaserad tejp (som klarar rätt tryck) eller som en cykelslang med vulkaniserat gummi. Skulle en ventil i tälten sluta fungera följer det med en reservventil med tältet.

Specifikationer
Varumärke Outwell
Antal Personer 6
Golvyta ca 24 m² (exkl solskydd)
Förseglat golv Ja
Sovkabin Värmereflekterande duk och tak som minskar ljusgenomsläpp
Takhöjd 215
Packmått 103 x 50 cm
Packvikt 42,8 kg
Stänger Luftkanaler
Stänger Luftkanaler, Aluminum 13 mm (Sidoingång), Stål 19 mm (Soltak), Två raka stänger för att använda sidoingångens dörr som soltak
Tältduk Outtex® 6000 (100% polyester Oxford) med tejpade sömmar
Vattenpelare 6000
Innertält 100% Polyester
Golv Double-coated 100% polyethylene (Vattenpelare 10,000 mm)
Flamskyddsbehandlad Ja
Tonade fönster Ja
Typ No