• Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Fråga oss, vi kan camping!

090 - 349 33 50

Outwell Grandville 8SA Familjetält

Artikelnummer: OAS111195

Outwell Grandville 8SA är ett tält för den riktigt stora familjen eller det större sällskapet med fyra mörka sovrum, ett riktigt stort och ljust allrum samt ett mindre rum i fronten. Det stora allrummet är rymligt nog för bord och stolar för hela familjen eller sällskapet utan att för det bli trångt. Ett fastsytt golv under allrummet och sovrummen ger även ett bra klimat då det skyddar mot kalldrag, fukt och småkryp. Luftkanaler gör tältet mycket enkelt att resa. Kraftig tältduk samt förstärkningar på utsatta delar gör det även till ett familjetält med en prestanda utöver det vanliga.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Antal personer: 8
Antal sovrum: 4
Takhöjd: 220 cm
Golvyta: ca 36 m²
Vikt: 52,6 kg


 

Lättrest tält för den stora familjen

Ett tält för den stora familjen eller för er som är ute efter ett riktigt rymligt tält med många sovrum. Fyra sovrum och ett riktigt stort allrum med fastsytt golv samt ett mindre rum i fronten med löst golv ger ett tält som inte bara är lika rymligt som en större husvagn utan som tack vare luftkanaler i stället för stänger även går lika snabbt att komma på plats med. Oroa er inte heller för att det ska vara instabilt. Tältet är nämligen testat till att klara vindar ända upp till 28 m/s.

 

Outwell Grandville 8SA Familjetält

 • Outwell Power Air System Frame tekniken gör det enkelt att resa/montera ned samt extremt stabilt. Testat mot vindar av orkanstyrka (28 m/s)
 • Lösa längsgående luftkanaler som fästs mellan huvudkanalerna ger extra stabilietet vid behov
 • Tre zoner: ytterrum, innerrum och sovrum
 • Ytterrum: rum med löstagbart golv som är enkelt att rengöra (perfekt att kunna gå in och ut i oavsett väder samt för utrustning).
 • Innerrum: med golv som är fastsytt i tältduken för att skydda mot kalldrag, fukt och småkryp. Perfekt för umgänge på kvällar eller kallare dagar.
 • Extra lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Fyra sovrum där mellanväggarna går öppna upp för att skapa ett eller två rum
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinerna samt i ytterduken över sovkabinerna. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner doors - Ett sovrum i respektive kabin samt dörren mellan allrum och yttre rum har utöver dragkedjan en magnetlist så de går öppna och stänga utan dragkedja
 • Stora panoramafönster i ytterrummet ger en fantastisk utsikt
 • Ytterrummet skyddas av utvikta kanter på tältduken och uppvikta kanter på golvet
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Två öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Regnskyddad öppning på ena sidan
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt nätdörr i dörren bak
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkabinen
 • Outwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker, förstärkta remmar i fronten och baktill
 • Nätfickor för förvaring i sovrummen
 • Pump med tryckmätare ingår
 • Tältet ligger i en kraftig väska

 

Om Outwell Grandville 8SA Familjetält

Det nya Outwell Grandville 8SA är ett tält för den riktigt stora familjen eller det större sällskapet. Familjetältet är ett åtta-personers tält med fyra rymliga mörkladga sovrum och ett mycket rymligt allrum samt med ett extra mindre rum i fronten. Tältet använder sig av Outwells Power Air System Frame teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel montering. Pumpa respektive stång och vid behov finns även lösa längsgående luftkanaler som ger extra stabilitet. Detta ger ett tält som är snabbt att resa och extremt stabilt. Kombinerat med den kraftiga duken med förstärkningar på utsatta punkter får man ett tält som klarar vindar av orkanstyrka.   

Tältet bygger på tre zoner. En princip som är vanlig i England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum. Ytterrummet i fronten med löstagbart golv som antingen kan användas som matplats eller för att hänga blöta kläder och förvara utrustning. Nästa zon är det vanliga allrummet med ett helt förseglat golv  där man med fördel kan lägga in matta och möblera för umgänge på kvällar eller regniga dagar då man inte ska gå in och ut ur tältet allt för mycket. Sista zonen är då sovrummen som består av två sovkabiner med två sovrum i vardera. 

Grandville 8SA har två öppningar en fram och en bak på tältet. Den bakre dörren går direkt till det inre allrummet och sovkabinerna medan den stora öppningen framtill ger direkt tillgång till ytterrummet samt öppnar upp tältet varma dagar. Den stora dörren i fronten kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd, en sida eller bara överdelen. Ena sidodörren har även ett regnskydd.

Outwell Quick & Quiet
Dörren mellan allrummet och det yttre rummet samt en dörr i respetive sovkabin har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja. En lösning som gör att det lätt att ta sig mellan tältets rum, ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen samt att ta sig in och ut ur tältet utan att behöva använda dragkedjan (ifall yttre dörren är öppnen). 
 Outwell Crossflow Ventilation
Ventilationen över respektive sovkabin går att öppna upp helt för att skapa extra luftflöde genom tältet under varma dagar eller på morgonen. Även ventilationen i allrummet är ordentligt tilltagen för att få ett bättre genomgående flöde. I och med att tältets ena ingång även har en nätdörr kan man öppna upp tältet för att hålla nere temperaturen i tältet även om det är mycket småkryp i farten.
 


 

Allrummen

Tältet har två rum för umgänge. Det går även bra att öppna upp dörren mellan de två rummen för att få ett stort rum. Stora tonade fönster längst sidorna och i dörrarna ger ett mycket behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Det mindre yttre rummet har tack vare de stora fönstren en fantastisk utsikt och kan med fördel användas för att sitta och äta eller umgås i. Det löstagbara golvet gör det lätt att rengöra så det gör inte lika mycket att man har mycket trafik in och ut ur tältet i alla väder. Yttertältet har ett skydd på utsidan längst ned kring det yttre rummet för att hålla borta fukt och minska risken för kalldrag. Den stora ytterdörren kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd till bara en enskild panel. Öppnar man tältet helt fungerar rummet mer som ett solskydd och ger känslan av att sitta ute under tak.

Det större inre rummet har ett helt förseglat golv. Genom att stänga dörren till det yttre rummet kan man då försäkra sig om att det inte uppstår något kalldrag eller kommer in några småkryp. En mycket uppskattad egenskap kvällstid. Det fastsydda golvet ger även ett bättre klimat i tältet med mindre kondens och bättre värme vid kallare väder.

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 


 

Sovkabinerna

De två sovkabinerna är uppdelade i två sovrum (2+2+2+2). Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill ha två stora sovrum. En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Ambassador Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på.  

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. Även tyget ovanför sovkabinen har mindre ljusgenomsläpp. I sovkabinen finns även en gardin som går släppa ned över ventilen för att minska ljusgenomsläppet från ventilen.
 

 

Övrigt

Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Huvudddelen av tältet har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Frontsektionen (yttre rummet) har ett löst golv med uppvikta kanter samt så har ytterduken en utvikt kant. Markpinnarna är färgmarkerade för enklare montering.


Frågor och svar Outwell Air 
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,6 bar då ett för högt tryck riskerar att skada kanalerna. 

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med Outwells lagningssatser eller med gaffa tejp eller en silikonbaserad tejp (som klarar tryck över 1 bar). Skulle en ventil i tälten sluta fungera är även de enkla att byta ut. 

VarumärkeOutwell
Personer8
Antal sovrum4
TältdukOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Vattenpelare6000 mm
LuftkanalerOutwell Power Air System Frame (med tvärgående sektioner för extra stabilitet)
Maximalt tryck9 psi/0.6 bar
Takhöjd220 cm i allrum, 205 cm i sovkabin
SovkabinDark Inner: Mörka väggar och tak med lågt ljusgenomsläpp, 100% polyester
Golvytaca 36 m²
Golv (konstruktion)Fastsytt tältgolv under sovkabin och allrum
Golv med uppvikta kanter i fronten
Golv (Material)Dubbelbelagd, vattentät 100 % polyeten
Packstorlek100 x 56 x 56 cm
Vikt52,6 kg
KonstruktionTunneltält
Väska/förvaringTransportväska med hjul
Tonade fönsterJa
Tillbehör till denna produkt
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen