• BESTÄLL IDAG SÅ SKICKAR VI IMORGON
 • Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Fråga oss, vi kan camping!

090 - 349 33 50

Outwell Knoxville 7SA Familjetält 2021

Artikelnummer: OAS111194

Outwell Knoxville 7SA är ett tält för er som vill bo stort på campingplatsen och samtidigt känna sig trygga i att både komfort och kvalitet är i toppklass. Tre mörklagda sovrum, två ljusa allrum med en takhöjd på 225 cm och flexibla öppningar ger en fantastisk bekvämlighet. Luftkanaler gör tältet mycket enkelt att resa. Kraftig tältduk, fastsytt golv i huvuddelen av tältet samt förstärkningar på utsatta delar ger ett familjetält med en prestanda utöver det vanliga.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Antal personer: 7
Antal sovrum: 3
Takhöjd: 225 cm
Golvyta: ca 36 m²
Vikt: 46 kg


 

Stort, lyxigt och enkelt att resa

Ett tält som inte bara är lika rymligt som en större husvagn utan som även går lika snabbt att komma på plats med. Oroa er inte heller för att det ska vara instabilt. Tältet är nämligen testat till att klara vindar ända upp till 28 m/s så oväder är inget som kommer att förstöra semestern, eller åtminstone inte tältet.

 

Outwell Knoxville 7SA Familjetält

 • Vinnare i kategorin "Best XL Family Tent" i Camping Magazines årliga tälttest
 • Outwell Power Air System Frame tekniken gör det enkelt att resa/montera ned samt extremt stabilt. Testat mot vindar av orkanstyrka (28 m/s)
 • Lösa längsgående luftkanaler som fästs mellan huvudkanalerna ger extra stabilietet vid behov
 • Tre zoner: ytterrum, innerrum och sovrum (wet room, dry room & inners)
 • Ytterrum: rum med löstagbart golv som är enkelt att rengöra (perfekt att kunna gå in och ut i oavsett väder samt för utrustning).
 • Innerrum: med golv som är fastsytt i tältduken för att skydda mot kalldrag, fukt och småkryp. Perfekt för umgänge på kvällar eller kallare dagar.
 • Extra lång sovkabin (230 cm) med högre tak längst in ger utrymme att röra sig eller för förvaring
 • Tre sovrum där mellanväggarna går öppna upp för att skapa ett eller två rum
 • Mörkt kraftigt tyg med lågt ljusgenomsläpp i sovkabinen. Släpper igenom mindre ljus och minskar effekten av morgonsolen
 • Outwell Quick & Quiet Inner doors - Stora sovrummet samt dörren mellan allrum och yttre rum har utöver dragkedjan en magnetlist så de går öppna och stänga utan dragkedja
 • Stora panoramafönster i ytterrummet ger en fantastisk utsikt
 • Ytterrummet skyddas av utvikta kanter på tältduken och uppvikta kanter på golvet
 • Tonade fönster ger ett behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn och värme
 • Inbyggda gardiner som regleras med dragkedjor
 • Ordentligt dimensionerad ventilation
 • Tre öppningar gör tältet enkelt tillgängligt och ger ytterligare möjlighet att ventilera tältet. Bra för semestrar i varmare klimat
 • Öppning fram med dubbla dragkedjor som ger flexibla öppningsmöjligheter
 • Regnskyddad öppning på ena sidan
 • Inbyggda insektsnät i ventilationen samt nätdörrar i båda sidoingångarna
 • Kabelgenomföring både till tältet och till sovkbainen
 • Outwell Hook Track System - häng taklampor eller utrustning upp till 1,5 kg längs listen (fästen ingår) 
 • Neonfärgade tältlinor som syns bra i mörker, förstärkta remma i fronten och baktill
 • Nätfickor för förvaring i sovrummen
 • Pump med tryckmätare ingår
 • Tältet ligger i en kraftig väska


  

Om Outwell Knoxville 7SA Familjetält

Det nya Knoxville 7SA är en utvecklad variant av de populära och prisvinnande campingtälten Lakeville 7SA och Belleville 7SA. Familjetältet är ett sju-personers tält med tre rymliga mörkladga sovrum och två rymliga allrum. Tältet använder sig av Outwells Power Air System Frame teknik där man bytt ut stängerna mot luftkanaler för en extremt enkel montering. Pumpa respektive stång och vid behov finns även lösa längsgående luftkanaler som ger extra stabilietet. Detta ger ett tält som är snabbt att resa och extremt stabilt. Kombinerat med den kraftiga duken med förstärkningar på utsatta punkter får man ett tält som klarar vindar av orkanstyrka.   

Tältet bygger på tre zoner. En princip som är vanlig i England och brukar kallas för ytterrum, innerrum samt sovrum. Ytterrummet med löstagbart golv som antingen kan användas som matplats eller för att hänga blöta kläder och förvara utrustning. Nästa zon är det vanliga allrummet med ett helt förseglat golv  där man med fördel kan lägga in matta och möblera för umgänge på kvällar eller regniga dagar då man inte ska gå in och ut ur tältet allt för mycket. Sista zonen är då sovrummen som består av tre sovrum. 

Knoxville 7SA har tre öppningar, två stycken från sidorna och en framifrån. De två sidoöppningarna på tältet gör att både sovdelen och det inre rummet blir enkelt tillgängliga medan den stora öppningen framtill ger direkt tillgång till ytterrummet samt öppnar upp tältet varma dagar. Den stora dörren i fronten kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd, en sida eller bara överdelen. Ena sidodörren har även ett regnskydd.

Outwell Quick & Quiet
Dörren mellan allrummet och det yttre rummet samt dörren till ett av sovrummen har utöver dragkedjan en magnetlist så den går öppna och stänga utan dragkedja. En lösning som gör att det lätt att ta sig mellan tältets rum, ta sig in och ut ur sovkabinen utan att väcka resten av familjen samt att ta sig in och ut ur tältet utan att behöva använda dragkedjan (ifall yttre dörren är öppnen).
 Outwell Crossflow Ventilation
Ventilationen baktill går att öppna upp helt för att skapa extra luftflöde i tältet under varma dagar eller på morgonen. Även ventilationen fram är ordentligt tilltagen för att få ett bättre genomgående flöde. I och med att tältets sidoingångar även har en nätdörrar kan man öppna upp tältet för att hålla nere temperaturen i tältet även om det är mycket småkryp i farten.
 


 

Allrummen

Tältet har två större rum för umgänge. Det går även bra att öppna upp dörren mellan de två rummen för att få ett stort rum. Stora tonade fönster längst sidorna och panoramafönstren fram ger ett mycket behagligt ljus samtidigt som det skyddar mot insyn. Tältets fönster är dessutom utrustade med ihoprullningsbara gardiner som justeras med dragkedjor vilket gör det enkelt att välja hur mycket ljus eller insyn man vill ha. 

Det yttre rummet har tack vare de stora fönstren en fantastisk utsikt och kan med fördel användas för att äta eller umgås i. Det löstagbara golvet gör det lätt att rengöra så det gör inte lika mycket att man har mycket trafik in och ut ur tältet i alla väder. Yttertältet har ett skydd på utsidan längst ned kring det yttre rummet för att hålla borta fukt och minska risken för kalldrag. Den stora ytterdörren kan öppnas på ett antal olika sätt där man kan anpassa öppningen till allt från tältets hela bredd till bara en enskild panel. Öppnar man tältet helt fungerar rummet mer som ett solskydd och ger känslan av att sitta ute under tak.

Det inre rummet har ett helt förseglat golv. Genom att stänga dörren till det yttre rummet kan man då försäkra sig om att det inte uppstår något kalldrag eller kommer in några småkryp. En mycket uppskattad egenskap kvällstid. Det fastsydda golvet ger även ett bättre klimat i tältet med mindre kondens och bättre värme vid kallare väder.

Outwell HookTrack System
Outwell HookTrack System gör det enkelt att fästa lampor eller andra tillbehör i tältet. De medföljande krokarna gör det även möjligt att hänga upp utrustning eller kläder i tältet. 
 

 

 

Sovkabinen

Sovkabinen är uppdelad i tre sovrum (2+3+2). Väggarna mellan sovrummen går att ta bort ifall man vill ha två sovrum eller samla hela familjen i ett stort sovrum. En unik detalj är den extra rymliga sovkabinen (Outwell Ambassador Master Bedroom) som gör att man får extra utrymme både i längden och höjden mot normala tältkabiner där sängarna tar upp hela längden och bakväggen ofta ger låg höjd i stora delar av rummet. Perfekt för att flytta in packning i sovkabinen eller bara ha lite extra yta att röra sig på.  

Outwell Dark Inners
Ett kraftigare mörkt tyg i hela sovkabinen minimerar effekten av många tältcampares värsta fiende, morgonsolen. Även tyget ovanför sovkabinen har mindre ljusgenomsläpp. I sovkabinen finns även en gardin som går släppa ned över ventilen för att minska ljusgenomsläppet från ventilen.
 

 

Övrigt

Tältduken är helt vattentät med tejpade sömmar och är flamskyddsbehandlad. Huvudddelen av tältet har även ett förseglat golv sytt till yttertältet, vilket skyddar tältet mot vind, insekter och smuts. Frontsektionen (yttre rummet) har ett löst golv med uppvikta kanter samt så har ytterduken en utvikt kant. Markpinnarna är färgmarkerade för enklare montering.


Frågor och svar Outwell Air 
1. Hur tåliga är luftkanalerna?
Kanalerna består av tre lager. Ytterst är ett lager kraftigt polyester, sedan ett skyddande lager PVC och sen kommer själva kanalen i TPU. Konstruktionen gör att kanalerna är mer tåliga mot vind än stål och glasfiberstänger. Viktigt är dock att man bara använder den medföljande pumpen och inte pumpar upp ett högre tryck än 0,6 bar då ett för högt tryck riskerar att skada kanalerna. 

2. Vad händer om det går hål i kanalen eller en ventil går sönder? Rasar tältet ihop?
Kanalerna är separata så tältet rasar inte ihop om det skulle gå hål. Alla kanaler går enkelt att byta ut och är det ett mindre hål kan man även laga det med Outwells lagningssatser eller med gaffa tejp eller en silikonbaserad tejp (som klarar tryck över 1 bar). Skulle en ventil i tälten sluta fungera är även de enkla att byta ut. 

VarumärkeOutwell
Personer7
Antal sovrum3
TältdukOuttex® 6000 Pro, 100% polyester
Vattenpelare6000 mm
LuftkanalerOutwell Power Air System Frame (med tvärgående sektioner för extra stabilitet)
Maximalt tryck9 psi/0.6 bar
Takhöjd225 cm i allrum, 210 cm i sovkabin
SovkabinDark Inner: Mörka väggar och tak med lågt ljusgenomsläpp, 100% polyester
Golvytaca 36 m²
Golv (konstruktion)Fastsytt tältgolv under sovkabin och allrum
Golv med uppvikta kanter i fronten
Golv (Material)Dubbelbelagd, vattentät 100 % polyeten
Packstorlek98 x 51 x 51 cm
Vikt46 kg
KonstruktionTunneltält
Väska/förvaringTransportväska med hjul
Tonade fönsterJa
4
Baserat på 2 betyg

Recensioner (2)

|
Verifierad köpare
Fick det och pumpa upp det i trädgården helt själv 😀👍🏻. Säker på att vi kommer älska tältet! Enda nackdelen är att den kunde gott haft myggnät i fronten så det blev riktigt tvärdrag utan att få in massa oönskade djur! Därför sätter jag 4 stjärnor 😀
|
Verifierad köpare
Dejligt stort telt, nemt at sætte op.
Tillbehör till denna produkt
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen