• BESTÄLL IDAG SÅ SKICKAR VI IMORGON
 • Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Fråga oss, vi kan camping!

090 - 349 33 50

Värme och kyla för tält och förtält

 

Energikälla

Anslutning

Tillverkare

Pris

Rensa filter
rekommenderad
 • Rekommenderad
 • Namn
 • Pris stigande
 • Pris fallande
 • Senast inlagd
 • Betyg


 

Öka komforten och förläng campingsäsongen

Tältvärmare är ett utmärkt sätt att hålla sig varm och bekväm när man campar i kallare temperaturer. De finns i en mängd olika typer och storlekar, alla med sina egna funktioner och fördelar. Några saker vi tycker ni ska tänka på i valet av värmelösning för tältet eller husvagnen/husbilen är
 

 1. Tältets storlek. Desto större tält du har desto kraftfullare värmare behövs. Speciellt ifall man campar där det är riktigt kallt. För kyligare sommarnätter räcker oftast även en mindre värmare även för större tält
 2. El eller gas. Elvärmare är smidigare och lättare att använda men kräver att man står på elplats. Gasvärmaren fungerar oavsett var ni står men viktigt här är att välja en med både CO säkring och tändsäkring.
 3. Ljudnivå. Många värmefläktar låter ganska mycket. Gasvärmare, infravärmare och värmefläktar med keramiska insatser är oftast tystare. Elvärmare för camping har ofta även längre kablar vilket gör de lättare att placera så de inte hörs lika mycket.
 4. Säkerhet. Elvärmare ska ha tippskydd och överhettningsskydd. Gasvärmare ska ha tippskydd, CO-säkring och tändsäkring. Följ alltid bruksanvisningen för värmaren.


 

Olika typer av tältvärmare

En populär typ av tältvärmare är är den elektriska värmaren. Dessa värmare ansluts till ett vanligt eluttag. De kan ge en jämn, konsekvent värme och är generellt mer energieffektiva än gasvärmare. Elvärmare kan också ha en termostat för att styra temperaturen och en timer som automatiskt kan stänga av värmaren vid en viss tidpunkt.

Ett annat alternativ är gasvärmaren. Dessa värmare drivs av gas och har vanligtvis ett kontrollvred för att justera värmeeffekten. De är lätta att använda och kräver ingen elektricitet, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för fricamping och för avlägsna platser. De kan också ha en inbyggd säkerhetsfunktion som syrebristsensor (ODS), tippskydd som kan stänga av värmaren om om den välter samt även tändsäkring som stänger av gasen ifall lågan slocknar.

Sist finns även infravärmaren som oftast i tältvärden är en värmelampa som hängs över bordet och ger en skön strålande värme och lyser upp bordet.

För er som vintercampar i tält är oftast ett tält med skorstensgenoföring och tältkamin det bästa valet.

Läs alltid bruksanvisningen, var medveten om säkerhetsföreskrifterna och lämna aldrig värmaren utan uppsikt när den används. Det är också viktigt att se till att värmaren är kompatibel med ditt tält och förtält, och att den följer alla regler eller restriktioner som gäller för campingen eller landet där du planerar att använda den.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen