• BESTÄLL IDAG SÅ SKICKAR VI PÅ MÅNDAG
 • Prisgaranti
 • 60 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 500 kr  

Fråga oss, vi kan camping!

090 - 349 33 50

Skydda din husvagn eller husbil mot de starka vindarna.

 

Tältstänger

Tillverkare

Pris

Rensa filter
rekommenderad
 • Rekommenderad
 • Namn
 • Pris stigande
 • Pris fallande
 • Senast inlagd
 • Betyg

Effektiva vindskydd för husvagn och husbil

Vindskydd för camping med husvagnar och husbil är ett viktigt tillbehör för att skydda dig och din familj från väder ,vind och insyn och på så vis öka komforten på campingsemestern. Vindskydden kan placeras på sidan eller framsidan av din husvagn eller husbil för att skydda dig från vind och i kombination med en markis fås även ett riktigt bra skydd mot regn.
 

Att tänka på i valet av vindskydd

Vi har ett stort urval av vindskydd i olika modeller, färger och storlekar. Några saker att tänka på vid valet av vindskydd är

 1. Hur länge står ni normalt på samma plats. Är du långliggare finns det höga krav på duk och stänger medan ni som flyttar ofta eller helgcampar kan prioritera ett lättmonterat och packvänligt vindskydd.
 2. Vikt och packstorlek. Vindskydd med kraftigare duk och överliggare är stabilare och klarar att stå ute länge men har en hög vikt och tar mycket plats i packutrymmet
 3. Välj längd och form på vindskyddet utifrån husvagnens/husbilens längd eller utifrån markisens storlek. Vissa vindskydd kan även byggas ihop och kompletteras med en dörr för att skapa en egen gård på campingen.
 4. För er som använder vindskydden även som hundgård så tänk på hur stor glipa vindskyddet har nedtill så hunden inte kan smita genom där.


Har du frågor om vilket vindskydd som passar dina behov så kontakta oss gärna.
 

Olika typer av vindskydd

Det finns olika typer av vindskydd på marknaden med olika för och nackdelar. Den vanligaste modellen är vindskydd med stänger. Här finns det främst två olika kategorier. De lättare vindskydden med endast lodräta stänger som sedan spänns med linor. Dessa går snabbt att montera och är oftast de lättaste och packvänligaste vindskyddsalternativet. Sen finns de även vindskydden som också har en överliggare. Det vill säga utöver de lodräta stängerna även har vågrätta stänger upptill vilket ger en överlägsen stabilitet. Dessa är oftast det bästa alternativet för er som är långliggare eller som står en längre tid på samma plats. Här finns exempelvis vindskydden från Svenska Tält som har en riktig markisväv som har en betydligt längre livslängd än vanliga polyestervävar.

Ett populärt alternativ är uppblåsbara vindskydd som pumpas med handpump eller med en 12V kompressorpump. Dessa vindkydd är ofta tillverkade i tåliga material och luftkanalerna ger en mycket bra stabilitet mot vind. Uppblåsbara vindskydd är väldigt enkla att montera och plocka ned vilket gör att många väljer dem framför traditionella vindskydd med stänger. Vindskydden förvaras i den medföljande väskan när de inte används.

En annan populär modell är de utdragbare vindskydden från Thule som fästs i förtältslisten på husvagnen eller med sugkoppar på husbilen och dras ut mot benet på markisen. Dessa vindskydd är enkla att dra in och ut efter behov.
 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen