• Prisgaranti
  • 60 dagar öppet köp
  • Fri frakt över 500 kr  

Fråga oss, vi kan camping!

090 - 349 33 50

Campingspisar, gasflaskor och regulatorer

Guide - Campingspisar, gasflaskor och regulatorer

Flaskorna i guiden finns att köpa alternativt fylla hos de flesta bensinstationer såväl i Sverige som i Europa. Värt att veta är att ifall man köper eller fyller på en flaska i Europa så innehåller de ofta butangas vilket inte fungerar i minusgrader. Använd även max cirka ¾ av effekten på köket eller grillen så tar du vara på energin från gasen på bästa sätt.

 

Större flaskor (P/PC)

För husvagnar, husbilar eller fasta utekök och större gasolgrillar är det vanligast att man använder sig av så kallade P flaskor. Finns i storlekar från 5 kilo och uppåt. Till dessa väljs en regulator för P flaskor (POL). Kolla vilken slangdiameter spisen eller grillen behöver (ofta Ø8 mm eller Ø10 mm). 

P5 gasolflaksa     Stor P-flaska

 

Mindre flaskor

För er som vill använda campingspisar eller campinggrillar och vill värna om att hålla packstorleken nere rekommenderar vi de blå campingflaskorna. De fungerar till de flesta kök med två eller fler brännare samt till alla våra grillar. Vanligaste storleken är 1900 gram. Använd en regulator med M14 anslutning. OBS: finns bara till produkter med Ø8 anslutningar. 

Gasolflaska 2012 M14 Campingflaska

 

Kompakta campingkök

För mindre kök används även engångsflaskor med bajonettfattning (MSF-1A). 

Engångsflaska - Bajonett

 

Friluftskök 

De frilutskök vi säljer samt de campingkök där vi anger att det är för engångsflaksa använder sig av en engångsflaska med gänga. Finns i olika stolekar från 100 g till 450 g. För de större campingköken rekommenderar vi 450 g flaskorna som ger ca 2,5 timmar effektiv brinntid för en brännare på full effekt på en flaska (normalt 4-8 campingdagar beroende på hur mycket mat man lagar).  

Engångsflaska med gänga - 450 g    Engångsflaska med gänga - liten

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen